Folkhögskolekampanj 2023

Vi  lanserar kampanj för att synliggöra folkhögskolan

Nu lanserar Bildningsförbundet Östergötland tillsammans med Liljeholmens folkhögskola, Lunnevads folkhögskola, Marieborgs folkhögskola och Vadstena folkhögskola en bred regional kampanj som syftar till att synliggöra folkhögskolan som utbildningsform.

Kampanjen bygger på en serie karaktärer som vi tagit fram tillsammans med illustratören Peter Gehrman och som vi tror många i målgruppen för folkhögskolan kan känna igen sig i. Och om man känner igen sig hoppas vi man väljer folkhögskolan som ett enkelt, kul och smart steg framåt. Slogan är ”Välj folkhögskola och ta framtiden i egna händer”.

Vi är stolta över att på detta sätt kunna lyfta fram folkhögskolans betydelse i samhället och visa på de många möjligheter som finns med utbildning på folkhögskola.

Kampanjen är en bred regional kampanj med utomhustavlor i busskurer mellan 3-15 april, filmer till skärmar ovanför köerna på matvarubutiker i en månad, affischer runt om i länets anslagstavlor och dessutom foldrar, bordspratare samt en webbsida för platser där människor möts, fysiskt som virtuellt.

Kampanjen riktar sig till blivande deltagare, deras föräldrar och vänner samt självklart också allmänheten i stort. Allt syftar till att synliggöra folkhögskolan som en viktig utbildningsform och att den erbjuder en unik chans att fördjupa sina kunskaper och utveckla sig själv som individ. Vi hoppas att fler personer får upp ögonen för de möjligheter som finns på våra folkhögskolor.

Relaterade länkar

gåpåfolkhögskola.nu