Igenkänning är vägen framåt

LEDARE: Under hela året har vi arbetat utifrån vårt tema, med allt vi gör, i syfte att bygga kompetens och skapa samverkan. Identitet & Igenkänning ger oss möjlighet att fokusera på den känsla av utsatthet som folkbildningens aktörer känner idag. 

Anställda och ledare inom studieförbund och folkhögskolor har gått från att människor som man möter känner igen den verksamhet som vi gör till att de man möter numera ifrågasätter och misstänkliggör.

Självklart är detta en smärtsam resa man nu gör och vårt tema hjälper oss adressera detta på ett bra och viktigt sätt. Den 15 november samlas vi på #Folkbildarforum2023 och nytt för i år är att vi ses i Norrköping. I Flygeln på Louis de Geer Konsert & Kongress väntar en heldag under ledning av vår moderator Haris Agic med föreläsningar, mingel, happenings och annat. Hela programmet är byggt för att ge deltagarna styrka i att förstå folkbildningens roll vid kris och i brytningstider.

I detta nummer möter ni flera av de som står på scen den 15 november. Även om alla artiklar står av sig själva kan ni med fördel se dessa inlägg som en försmak av vad som komma skall.

Happy Reading till er alla!