Folkbildarforum

Folkbildarforum

Folkbildarforum är Sveriges största konferens om folkbildning och samhällsutveckling. Vi är öppna för alla och hämtar inspiration från många oväntade håll för att utforska det lärande civilsamhället. Både i vardagen som det ser ut just nu, och i framtiden.

Folkbildarforum arrangeras av Bildningsförbundet Östergötland. Deltagarantalet har de senaste åren legat runt 400. Temat för 2016 var Makt och Mening,  för 2017 Mod och Motstånd.  Årets tema är Vision och Vilja, både för konferensen och för vår tidning.

Lever hela året
Utöver konferensen i november arrangerar Folkbildarforum seminarier, vi debatterar i medierna, och ordnar andra aktiviteter för att lyfta in nya perspektiv som rör om i grytan. Bland annat ger vi ut tidningen #FOFO två gånger om året, vi bland annat gett ut fickhandboken Om svenska värderingar och boken Dom kallar oss strutsar

Välkommen!
Varmt välkommen till Folkbildarforum där vi kombinerar nytta och nöje! Vi tar gärna emot dina tips på ämnen, projekt, personer och organisationer som du tycker borde få mer uppmärksamhet. Hör gärna av dig till oss. Tidigare har man bland annat kunna träffa Hans Abrahamsson, Johan Ehrenberg, Stina Oscarsson, Genusfotografen, Filip Wijkström, Behrang Miri, Troed Troedson, Maktsalongen och Expo.

Sedan 2008 har Folkbildarforum arrangerats varje år av Bildningsförbundet Östergötland, som är en intresseorganisation för regionens folkhögskolor och studieförbund. Vi har aldrig ryggat för svåra frågor, och vissa har ibland uppfattat oss som provocerande. Det har vi egentligen inget emot. Bara vi bidrar till en mer livlig debatt om civilsamhälle, bildning och samhällsutveckling.
.
folkbildarforum2014b_726px